Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Magyarország Kormánya felhívása a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat végző vállalkozások, nonprofit és egyéb, nem nyereségérdekelt szervezetek részére a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítése érdekében.

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a 15-25 év közötti fiatalok munkanélküliségének csökkentését, a foglalkoztatási lehetőségeik bővülését a vállalkozóvá válást és az induló vállalkozások fejlesztését szolgáló intézkedések révén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

– a benyújtott projektjavaslatokat a benyújtási határidőtől számított 30 nap alatt elbírálja. A felhívásra beérkező támogatási kérelmek az eljárásrendi jogszabály alapján, standard kiválasztási eljárásrend alapján kerülnek elbírálásra.

– a felhívás feltételeinek megfelelő legjobb projekteket 93 millió Ft – 306,9 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják2, hogy:

– projektjük megvalósításával hozzájárulnak a fiatal vállalkozók számának növekedéséhez, a fenntartható növekedést szolgáló önfoglalkoztatás erősítéséhez, a munkahelyteremtés elősegítéséhez,

– az életképes üzleti ötlettel rendelkező fiatalokat komplex szolgáltatással támogatják üzleti tervük elkészítése érdekében, és a vállalkozóvá válásra történő felkészülésben,

– a konstrukció keretein belül a többi régióban működő vállalkozásfejlesztést végző szervezetekkel azonos elvek és közös módszertanok mentén bonyolítják le a programot.

Feltétel, hogy az egyén az Ifjúsági Garancia Program regisztrált alanya legyen, tehát olyan fiatal, aki a programba történő bevonáskor a munkaügyi szervezetnél álláskereső, vagy olyan fiatal, aki sem oktatásban sem képzésben nem vesz részt és nem is dolgozik.

A célcsoport legalább 50%-át, a legalább 6 hónapja álláskeresőként regisztrált fiatalok alkotják. Vállalkozásukat megalapító fiatalok legfeljebb 3 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek induló költségeik támogatása céljából, 10% önrész mellett.

A rendelkezésre álló forrás

Közép-Dunántúl 149 600 000

Nyugat-Dunántúl 135 300 000

Dél-Dunántúl 102 300 000

Észak-Magyarország 192 500 000

Észak-Alföld 306 900 000

Dél-Alföld 213 400 000

Összesen 1 100 000 000

Névjegy Levente Huszár

Webmester, kedvenc zenei producer: deadmau5

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük