Összefoglaló a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogramról

A pályázat célja

Jelen támogatás célja elsődlegesen a klímavédelem. A meglévő ingatlanokban lévő lakások széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező energiahatékonysági nyílászárócserék támogatását teszi lehetővé.

Pályázók köre

Azon magánszemélyek kaphatnak támogatást, akik az érintett életvitelszerűen lakott lakóépület tulajdonosai, melyek 2006. december 31-én jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkeztek. A pályázatban nem vehet részt az a magánszemély, aki nem rendelkezik bejelentett magyarországi tartózkodási hellyel (állandó lakcímmel, ideiglenes tartózkodási hellyel).

Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan nyújthatnak be pályázatot. A pályázattal érintett lakást magában foglaló lakóépületnek nem lehet állékonysági problémája.

Támogatható tevékenységek köre

  • Lakások külső nyílászáróinak szükségszerű cseréje, ha a fejlesztés során beépített nyílászárók megfelelnek a TNM rendelet szerinti költségoptimalizált követelmény szint előírásoknak. A lakások külső nyílászáróinak cseréje esetében a megfelelő légcsere biztosítására a nyílászárókba épített önszabályozó szellőző elemek beépítése kötelező, támogatott költség.
  • A támogatható épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével, melyet az adott homlokzati oldalon, egységes módon fel kell szerelni. Csak az előző ponttal együtt kivitelezhető, de nem kötelező.

Elnyerhető támogatás

  • A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség (elismerhető kivitelezési költségek + szakértői díjak) 40 %-a lehet, azzal a kitétellel, hogy
  • nyílászárócsere (5.a.) esetén a pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 450 000 forint;
  • az épületek nyári hővédelmének javítását célzó, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével kombinált nyílászárócsere (5.a. és 5.b.) esetén pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 520 000 forint.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók

  • A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (http://zbrnyilaszarocsere.hu) keresztül nyújthatja be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus és pályázati portál regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló lakás – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa.
  • A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, pályázatot benyújtani a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

Névjegy Levente Huszár

Webmester, kedvenc zenei producer: deadmau5

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük