Dél-zalai Civil Fórum Egyesület

[cml_media_alt id='192']CF_logo[/cml_media_alt]

A Dél-zalai Civil Fórum Egyesület több mint 20 éves munkát maga mögött tudó nonprofit szolgáltató, koordinációs és társadalmi érdekvédelmi szervezet.

Tevékenységét elsősorban Nagykanizsán és a Nagykanizsai és Letenyei Járások területén végzi. Emellett szoros kapcsolatokat ápol a Lenti, Keszthelyi, Hévízi és Zalakarosi Kistérségekben működő civil szervezetekkel.
Jelenleg 12 egyesület és alapítvány tartozik a szervezethez és 16 magánszemély tagja van, akik lefedik a helyi civil társadalom jelentősebb szakmai-ágazati területeit.
A DZCF több tucat helyi közösség megalakításában tanácsadóként és bonyolítóként működött közre, és több közösséget inkubált, amelyek közül a legfontosabbak a Nagykanizsai Civil Kerekasztal és a letenyei, lenti, kis-balatoni és keszthelyi kistérségekben megalakult civil ernyőszervezetek.

Pályázatíró és erőforrás-szervező tevékenységünkkel ezidáig több mint 60 szervezetet, civil közösséget segített a pályázati források megszerzésében, a projektek megvalósításában és elszámolásában.

A szervezet küldetése

Mint az első dél-zalai civil ernyő, nonprofit szolgáltatóként küldetéstudattal végzünk koordinációs és érdekvédelmi tevékenységet a dél-zalai régió civil együttműködéseiben. Ifjúságügyi koordinációt biztosítunk Nagykanizsán és térségében, nonprofit szolgáltatásokat nyújtunk Civil Iroda üzemeltetésével. Projekttervezési és pályázatírási tevékenységünk folyamatos, a projektek tervezésébe és kivitelezésébe bevonjuk a kisebb szervezeteket és a nem bejegyzett közösségeket egyaránt.

A szervezet célja

Az Egyesület olyan nonprofit szolgáltató, koordinációs és érdekvédelmi, közhasznú társadalmi szervezet, amelynek célja a dél- zalai régió civil közösségeinek fejlesztése az alábbi tartalmi célok megvalósításán keresztül:

 • közösségek összefogása, fejlesztése és menedzselése
 • a szervezetek általános /gazdálkodás, működtetés stb./ és szakmai tevékenységét segítő programok, képzési rendszerek kidolgozása
 • a szervezetek és polgárok közötti párbeszéd és információáramlás elősegítése
 • társadalmi fórumok és rendezvények szervezése a társadalmi nyilvánosság elmélyítése céljából
 • társadalmi fórumok és rendezvények szervezése a társadalmi nyilvánosság elmélyítése céljából,
 • a civil közösségek érdekegyeztetése és érdekvédelme
 • társadalmi mozgalmak szervezése a fenti célok elérése érdekében.

A szervezet céljai megvalósítása érdekében különösen az alábbi közhasznú feladatokat látja el 1997. évi CLVI. törvény 26. § szerint:

 • szociális tevékenység családsegítés, időskorúak gondozása,
 • tudományos tevékenység, kutatás, (TEÁOR szerint 73. 20 Társadalomtudományi, humán kutatás, fejlesztés)
 • nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, (TEÁOR szerint 80. 42 Felnőtt- és egyéb oktatás)
 • kulturális tevékenység, (TEÁOR szerint 91. 12 Szakmai érdek- képviselet 91. 33 Máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység)
 • környezetvédelem, (TEÁOR szerint 91. 33 Máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység)
 • gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, (TEÁOR szerint 91. 12 Szakmai érdek- képviselet 91. 33 Máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység)
 • hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, (TEÁOR szerint 91. 33 Máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység)
 • emberi és állampolgári jogok védelme(TEÁOR szerint 91. 33 Máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység),
 • magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenységek(TEÁOR szerint 91. 33 Máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység),
 • euroatlanti integráció erősítése(TEÁOR szerint 91. 33 Máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység),
 • közhasznú szervezetek számára biztosított – csak közhasznú szervezetek számára igénybe vehető- szolgáltatások végzése(TEÁOR szerint 91. 33 Máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység)
 • sport, a munkaviszonyban és a polgári jogi jogviszony keretében megbízás alapján folytatott sporttevékenység kivételével,
 • fogyasztóvédelem,
 • rehabilitációs foglalkoztatás,
 • munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése
  és a kapcsolódó szolgáltatások
 • tanulmányi és kutatási ösztöndíjakat ad ki
 • szociális segélyezést folytat.

Célcsoportok

(1) 12 tagszervezetünk és azok tagsága, magánszemély és szakértő tagjaink.
(2) Nagykanizsán és a térségében működő és hálózati együttműködésbe vonható civil szervezetek köre, különös tekintettel azokra a szervezetekre, amelyek
-(a) rendszeres pályázati projektmunkát,
-(b) társadalmi vállalkozást üzemeltetnek valamint c)szolgáltató és közfeladat-ellátó tevékenységet végeznek.

Megvalósult pályázati projektek

-2014-15 TÁMOP 1.4.1-12/1-2013-0155 Civil projektiroda üzemeltetése hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásával 22 500 000 ft
-NEA-TF-19-EG-0438 Működési támogatás 200 000 ft
-NEA-TF-16-M-1138 Civil szolgáltató iroda üzemeltetése a dél-zalai térségben 250 000 ft
-NEA-TF-15-SZ-0548 Civil szervezetek érdekképviseleti és érdekérvényesítési képzése 1 280 000 ft
-NEA-TF-15-M-1096 Civil projektiroda fejlesztése 150 000 ft
-NEA-TF-14-SZ-0606 Lakossági tanácsadást folytató civil szervezetek munkatársainak képzése 1 680 000 ft

A szervezet tagsága

A Dél-Zalai Civil Fórum Egyesület elnöke

Gyertyánági Endre, végzettségét tekintve középiskolai tanár, szociológus, projektmenedzser, a A Dél-Zalai Civil Fórum Egyesület elnöke elnöke, 25 év szakmai tapasztalattal rendelkezik, 20 év gyakorlata van a közösségfejlesztés területén, 15 év ifjúságügyi, 10 év idősügyi 5 év hátránykompenzációs területen. 5 év külföldi szakmai gyakorlatot is szerzett hátrányos helyzetű célcsoportokkal kapcsolatos munkában. Samling projektmenedzser és közösségfejlesztő szakértő végzettsége is van. 2002 óta több mint 50 sikeresen kivitelezett projektet bonyolított a vidék- és területfejlesztés, képzés, távmunka, társadalmi innováció, hálózatépítés, megújuló energia, önkormányzati és civil szektor fejlesztés, határon átnyúló és nemzetközi projektek területén.

A munkaszervezet felépítése

Az Egyesület működésének biztosításához és programjai kivitelezéséhez Munkaszervezetet kerül létrehozásra.

Önkéntesség

Utóbbi évi közhasznúsági jelentések

A Dél-Zalai Civil Fórum Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata és Ügyrendje

Dél-zalai Civil Fórum Egyesület Etikai Kódexe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük